Случаят с Хиполенд“ даде нов повод за въпроса: Кога Христо

...
  Случаят с Хиполенд“ даде нов повод за въпроса: Кога Христо
Коментари Харесай

Ще се извини ли Христо Иванов на Сталийски?

 

 

Случаят с „ Хиполенд “ даде нов мотив за въпроса: Кога Христо Иванов и партийците му от " Да България " са откровени – когато крещят от площадите за почтеност и правда или когато тиражират подправени вести, които сеят публично напрежение и водят до закани на предприемачи и техните фамилии?

Александър Сталийски, чието име бе забъркано в абсурда с „ Хиполенд “, обществено изиска публична реакция от Христо Иванов. В позиция, публикувана от медиите, той напомня, че притежателят на веригата магазини за детски играчки Мариан Колев на два пъти разгласи, че не познава Сталийски и той не е имал ползи към бизнеса му.

Независимо от това членът на изпълнителния съвет на „ Да, България “ Ивайло Мирчев пусна видеорепортаж от „ Хиполенд “, в който непосредствено сипе обвинявания против Сталийски. Нещо повече – даже спонсорира видеото, с цел да реализира повсеместност в мрежата. Като резултат набеденият предприемач съобщи, че губи известност, а фамилията му получава закани.

Отговорът на това писмо не чака единствено Сталийски. Защото в случай че замълчи, Христо Иванов ще удостовери, че е с двоен критерий. И в политика, и в бизнеса.

Когато търси политически дивиденти за „ Да, България “, забива знаме в сърцето на Движение за права и свободи и твърди, че в „ Росенец “ се нарушават закони. А когато те са прегазени от политическия му другар Иво Прокопиев, гузно мълчи и заобикаля Буджака.

Когато негов приятел-бизнесмен е застрашен от страната с данъчни и полицейски инспекции, Иванов надува вузувела за мафия и оставки, само че когато неприятел-бизнесмен е със закани към работата и фамилията си поради подправени вести, тиражирани от „ Да, България “, ръководителят предостатъчно протрива ръце.   

Мълчанието на Иванов би било доказателство, че е герой за народна власт, но единствено за своите. Противното би означавало да се извини на Сталийски и да накара Мирчев да смъкна подправените си вести от мрежата. С тях рейтинг не се печели, както демонстрират данните за понижено публично доверие в „ Да, България “ в последното проучаване на „ Тренд “

 

Ето и позицията на Александър Сталийски:

" Уважаеми Дами и Господа,

В последната седмица името ми попадна в публичния дневен ред откакто политическо лице си разреши да изнесе в общественото пространство лъжи по мой адрес.

На 04.09. господин Ивайло Мирчев, член на Изпълнителния съвет на Политическа партия " Да България ", разгласява в обществените мрежи видеоклип със свое изявление, в което той популяризира подправени вести, използва позорящи етикети и квалификации за мен, набеди ме в осъществяване на закононарушение, вмени и внуши виновност във връзка с моята персона. Историята, показана от господин Мирчев, бе опровергана от господин Мариан Колев, притежател на " Хиполенд ", още същата вечер при негово присъединяване в студиото на телевизия " Евроком ", а на идната заран и в ефира на бТВ.

Въпреки това Политическа партия " Да България " не отстрани от уеб страницата и фейсбук страницата на партията подправената информация, замесваща моето име. Нещо повече - даже я спонсорира, тъй че хиляди българи в обществената мрежа да бъдат заблудени с погрешните изказвания на господин Мирчев. Ден по-късно господин Мирчев разгласява в своята фейсбук страница позиция, че е получил погрешната информация по мой адрес непосредствено господин Колев, който след това изрично опроверга и това изказване на Ивайло Мирчев, в свое изявление за уеб страницата kmeta.bg.

 Фалшивата вест стана мотив за голям брой закани, ориентирани против мен и моите близки, с които може да се запознаете в формалната фейсбук страница на Политическа партия " Да България ". Този факт ме кара да се запитам дали ръководителят на тази партия господин Христо Иванов е подготвен да се ангажира с моята персонална сигурност и сигурността на моето семейство? Считам за неприлично съответно събитие, с което аз изрично нямам нищо общо и лица, с които аз нямам нищо общо, да бъдат употребявани за основаване на подправени вести, целящи репутационни вреди и увреждане на името ми, само като инструмент за реализиране на нечии теснополитически цели.

 Вярвам, че европейските полезности на политиците и политическите планове са почитание към личността, независимост на труда и предприемачеството, заслужено правораздаване за всички. Убеден съм, че членовете и симпатизантите на Политическа партия " Да България " се борят за истината, за честността и правда в страната. С оглед на това чакам реакцията на господин Христо Иванов във връзка с дейностите на потвърдено разпространяващия измежду обществеността подправени вести господин Ивайло Мирчев, поощрявани досега от партията, в управлението на която взе участие.

 Ако не се вземат съответни ограничения, това неизбежно ще сложи сянка на подозрение дали представителите на тази политическа мощ приказват истината в обществените си изяви. А аз ще потърся правата си по правосъден път.

 С почитание: Александър Сталийски. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР